Полювання, мисливська зброя, способи полювання й спорядження. Мисливський портал.
Головна | Реєстрація | Розширений пошук | Нове на сайті  
be number one
 

  {banner}  
Пользователь: kodges
 
Полное имя: Felix
Дата регистрации: 28 июня 2007 17:24
Последнее посещение: 1 февраля 2008 14:10
Группа:    Администраторы

Рейтинг:
  • 51


Место жительства: Росія
Номер ICQ: 831-650
Немного о себе:
Web-майстер, захоплююся полюванням, риболовлею, дуже люблю природу.

Количество публикаций:    220
Количество комментариев: 1 [ Последние комментарии ]

E-Mail адрес: [отправить E-Mail] [написать ПС]  
 

Іспитові клейма в Бельгії

 
Прочитали: 2713 (раз) | Розділ - Мисливські статті

В. ШИПИЛОВ

Первий бельгійський закон про відстріл зброї був прийнятий в 1672 р. Він вводил обов'язковий відстріл усякого вогнепальної зброї, изготовленного в Люттихе. Кожна зброя, що витримала відстріл, клеймилось гербом міста (мал. 1).
В 1853 р. був прийнятий закон, на якому заснована вся бельгійська современная система відстрілу. Він увів збройові клейма попереднього відстрілу (мал. 2 і 3), відновив старе клеймо — герб міста (мал. 1).
После відстрілу стовбури перевіряють і державні контролери ставлять свои особисті клейма (мал. 4). У готовому виді стовбури знову представляються к огляду й клеймуються остаточним   клеймом   приймання   (мал.   5).
Следующий закон про випробування зброї був прийнятий в 1888 р. З деякими изменениями, внесеними законом 1923 року, він діє й до сьогодення времени.
 
28 августа 2007 | Коментарів (2) | Прочитати повністю...
 

Вибір гвинтівки

 
Прочитали: 2389 (раз) | Розділ - Мисливські статті

Э. СЕНКЕВИЧ

У цей час випущено так багато типів різного пульного зброї, що не тільки починаючий стрілець, але навіть і досвідчений охотник суцільно й поруч випробовує велике утруднення й цілий ряд сомнений при виборі нарізної зброї. Особливо важко щодо цього начинающему мисливцеві в глухомані Росії, де не з ким порадитися при покупке й не із чого вибирати мисливські гвинтівки
 
28 августа 2007 | Коментарів (0) | Прочитати повністю...
 

Мій перший тигр

 
Прочитали: 2443 (раз) | Розділ - На привалі... » Мисливські байки

Ю. ЯНКОВСКИЙ

 

Це було 4 листопада 1895 року. Я уявляв себе зовсім взрослим мисливцем. Разом із братом Олександром я вертався ранком з фазаньей охоти, де пробули три дні, на відстані 20 верст від маєтку. Напередодні випав первий ранній сніг, глибиною в один фут. Ми їхали на возі й поспішали додому, чтоби взяти участь у зверовой полюванню. Не доїжджаючи трьох верст до садиби в Сидеми, ми перетнули слід минулого вночі через дорогу тигра. Тому що з нами били тільки дробові рушниці, ми поспішили за пульними.

 
26 августа 2007 | Коментарів (2) | Прочитати повністю...
 

Бекаси й дупеля смажені

 
Прочитали: 2588 (раз) | Розділ - Кухня мисливця

Один із самих смачних мисливських рецептів: блюдо з бекаса й дупеля

Дупель або бекас 1  шт., сало свиняче 50 м, сіль по смаку
Цю дичину рекомендується готовити непотрошеной. Птаха общипують, але не обпалюють — пір'я, що залишилися, і пух очищають шматком сала, загорненим у полотняну тканину. Голову не видаляють, а підкручують під крило. Тушки обертають тонкими скибочками сала й обмотують товстими нитками. Замість сала можна рясно змазати тушки вершковим маслом і обернути порічковим аркушем. Жарять у масивній жаровні у великій кількості свинячого сала (або вершкового масла). У розігріту жаровню тушки кладуть спочатку на спинку. Справа в тому, що дріб, що вразила птаха, може розбити жовчний міхур. Тому краще, якщо сік, що утворився при жаренні, стече на менш м'ясисту спинку. Жаряться бекаси й дупеля не більше 12—15 хв. Внутрішності птаха спікаються в компактну грудочку й легко віддаляються з готової тушки
Цим способом можна приготувати й вальдшнепів
 
26 августа 2007 | Коментарів (3) |
 

Холодець із рябчика

 
Прочитали: 1901 (раз) | Розділ - Кухня мисливця

Черговий  смачний  рецепт мисливського блюда : Рябчик  1 шт., вершки 200 м, желатин 20 м, мускатний горіх і сіль по смаку
Підготовлену тушку рябчика варять близько 1—1,5 ч, відокремлюють м'ясо від костей і видаляють шкіру. М'ясо пропускають через м'ясорубку й протирають через сито. Желатин розчиняють у бульйоні або гарячій воді. Заливають розчином желатину фарш, додають вершки, сіль і товчений мускатний горіх. Масу перекладають у металеві формочки й ставлять у холодильник (але не в морозильну камеру).
Перед подачею занурюють формочки із приготовленим блюдом на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертають їх на тарілки й знімають
 
26 августа 2007 | Коментарів (3) |
 

Рябчик, смажений із брусницею

 
Прочитали: 2142 (раз) | Розділ - Кухня мисливця

Рецепт:  Рябчик(не смажений) 1 шт., брусниця 150 г, масло вершкове 20 м, сметана 200 м, цукор 15 м, сіль по смаку
Підготовлену тушку наповнюють моченою або свіжою брусницею, кладуть усередину вершкове масло й цукор, солять. Можна обійтися й без начинки. Обмазавши тушку сметаною, обсмажують її в сильно розігрітій жаровні до утворення рум'яної скоринки. Потім додають у жаровню сметану й жарять рябчика на слабкому вогні 15-20 мін
 
26 августа 2007 | Коментарів (2) |
 

Рябчик, куріпка, тетерев смажені.

 
Прочитали: 2093 (раз) | Розділ - Кухня мисливця

Дичина 1 шт., масло вершкове 50 м, картопля 300 м, сіль по смаку
Підготовленого рябчика, куріпку або тетерева солять, кладуть у каструлю з розігрітим маслом і обсмажують із усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Потім тушку перевертають на спинку й ставлять у духову шафу на 15-25 хв (тетерев жариться 35-40 хв). Під час жарення тушку поливають із ложки жиром, що утворився. Готовий птаха виймають із каструлі й розрубують уздовж на дві частини (тетерева розрубують на 4-6 частин). На гарнір подають смажена картопля
 
26 августа 2007 | Коментарів (3) |
 

Тетерка, рябчик, куріпка по^-мисливські

 
Прочитали: 1928 (раз) | Розділ - Кухня мисливця

Дичина 1 шт., майонез 100 м, жир 50 м, лук ріпчастий 160 м, пюре 50 м, гірчиця 10 м, часник 20 м, сметана 100 м, вода 1 л, оцет 10 м, лавровий лист 2 шт., перець горошком 6 шт., сіль і перець мелений по смаку
Дичину обробляють і занурюють у маринад на 5—6 ч, а потім розрубують на порціонні шматки, солять, перчать, кожний шматочок обмазують майонезом або сметаною з гірчицею й обсмажують із ріпчастим луком на розігрітій з жиром сковороді, додають пюре, небагато гірчиці й знову добре прожарюються
Обсмажену дичину в каструлі заливають бульйоном, додають рубаний часник і сметану, доводять до готовності. Подають до стола зі складним гарніром з маринованими фруктами
 
26 августа 2007 | Коментарів (0) |
 

Типи самозарядних рушниць

 
Прочитали: 3038 (раз) | Розділ - Мисливські статті

В усьому світі на полюванні усе ширше застосовують самозарядне охотничье зброя, як гладкостовбурне, так і нарізне. В останні роки происходит процес витиснення моделей з рухливим стовбуром, автоматика которих діє на використанні енергії віддачі, моделями з неподвижним стовбуром, у яких автоматичне перезарядження відбувається за рахунок енергії частини порохових газів, що відводять зі стовбура. Однак некоторие фірми, наприклад «ФН» (Бельгія), продовжують випускати самозарядное рушницю з відкотом стовбура
В нашій країні виробляються самозарядні мисливські гладкостовбурні й нарезние рушниці. Однак серійно випускають лише гладкостовбурне самозарядное рушниця з відкотом стовбура (МЦ21-12); модель МЦ22, автоматика которой працює на енергії порохових газів, що відводять, роблять тільки в единичних екземплярах. З мисливської нарізної самозарядної зброї малими серіями роблять карабін «Ведмідь-3»; інші самозарядні карабини (всі вони діють на відводі порохових газів) — МЦ125, МЦ126, МЦ127, МЦ128 серійно не випускають, їх роблять усього лише по трохи штук вгод.
Охотники виявляють підвищену цікавість до мисливських самозарядних рушниць, о чим переконливо свідчить редакційна пошта. З огляду на пожелания читачів, ми починаємо публікацію серії статей про мисливський самозарядном зброї
 
25 августа 2007 | Коментарів (0) | Прочитати повністю...
 

Останній день вовчиці

 
Прочитали: 2346 (раз) | Розділ - На привалі... » Мисливські байки

Сергій КУЧЕРЕНКО

Вона була старою й немічною самотньою вовчицею
. Їй крупно повезло прожити полтора десятка років, що тепер у дуже неспокійному, напруженому, з всех сторін столітті, що загострилося, далеко не кожному «сірому поміщикові» счастливится. Ніколи більші й гострі, кам'яно-тверді білі зуби стерлись начисто й лише чорніли пеньками в блідих яснах, Тьмяна свалявшая вовна на в'ялій шкірі, що випирають із її кістки, уподобившееся порожньому мішку черево й впалі, вицвілі, сльозаві очі тоскливо свідчили про те, що вся без залишку довге життя осталась за, а спереду, десь зовсім поруч, чорно здіймало одне лишь навечное зникнення
 
21 августа 2007 | Коментарів (1) | Прочитати повністю...
 
Назад
« 1 2 3 ... 8 9 10 ... 20 21 22 »
Далее
Copyright © 2007 "Полювання, мисливська зброя, способи полювання й спорядження. Мисливський портал." GoodWeb