Один із самих смачних мисливських рецептів: блюдо з бекаса й дупеля
Дупель або бекас 1 шт., сало свиняче 50 м, сіль по смаку
Цю дичину рекомендується готовити непотрошеной. Птаха общипують, але не обпалюють — пір'я, що залишилися, і пух очищають шматком сала, загорненим у полотняну тканину. Голову не видаляють, а підкручують під крило. Тушки обертають тонкими скибочками сала й обмотують товстими нитками. Замість сала можна рясно змазати тушки вершковим маслом і обернути порічковим аркушем. Жарять у масивній жаровні у великій кількості свинячого сала (або вершкового масла). У розігріту жаровню тушки кладуть спочатку на спинку. Справа в тому, що дріб, що вразила птаха, може розбити жовчний міхур. Тому краще, якщо сік, що утворився при жаренні, стече на менш м'ясисту спинку. Жаряться бекаси й дупеля не більше 12—15 хв. Внутрішності птаха спікаються в компактну грудочку й легко віддаляються з готової тушки
Цим способом можна приготувати й вальдшнепів