Первий бельгійський закон про відстріл зброї був прийнятий в 1672 р. Він
вводил обов'язковий відстріл усякого вогнепальної зброї,
изготовленного в Люттихе. Кожна зброя, що витримала відстріл,
клеймилось гербом міста (мал. 1).
В 1853 р. був прийнятий закон, на якому заснована вся бельгійська
современная система відстрілу. Він увів збройові клейма попереднього відстрілу
(мал. 2 і 3), відновив старе клеймо — герб міста (мал. 1).
После відстрілу стовбури перевіряють і державні контролери ставлять
свои особисті клейма (мал. 4). У готовому виді стовбури знову представляються
к огляду й клеймуються остаточним клеймом приймання (мал. 5).
Следующий закон про випробування зброї був прийнятий в 1888 р. З деякими
изменениями, внесеними законом 1923 року, він діє й до сьогодення
времени.
У цей час випущено так багато типів різного
пульного зброї, що не тільки починаючий стрілець, але навіть і досвідчений
охотник суцільно й поруч випробовує велике утруднення й цілий ряд
сомнений при виборі нарізної зброї. Особливо важко щодо цього
начинающему мисливцеві в глухомані Росії, де не з ким порадитися при
покупке й не із чого вибирати мисливські гвинтівки
Це було 4 листопада 1895 року. Я уявляв себе зовсім
взрослим мисливцем. Разом із братом Олександром я вертався ранком з фазаньей
охоти, де пробули три дні, на відстані 20 верст від маєтку. Напередодні випав
первий ранній сніг, глибиною в один фут. Ми їхали на возі й поспішали додому,
чтоби взяти участь у зверовой полюванню. Не доїжджаючи трьох верст до садиби в
Сидеми, ми перетнули слід минулого вночі через дорогу тигра. Тому що з нами
били тільки дробові рушниці, ми поспішили за пульними.
Один із самих смачних мисливських рецептів: блюдо з бекаса й дупеля
Дупель або бекас 1 шт., сало свиняче 50 м, сіль по смаку
Цю дичину рекомендується готовити непотрошеной. Птаха общипують, але не обпалюють — пір'я, що залишилися, і пух очищають шматком сала, загорненим у полотняну тканину. Голову не видаляють, а підкручують під крило. Тушки обертають тонкими скибочками сала й обмотують товстими нитками. Замість сала можна рясно змазати тушки вершковим маслом і обернути порічковим аркушем. Жарять у масивній жаровні у великій кількості свинячого сала (або вершкового масла). У розігріту жаровню тушки кладуть спочатку на спинку. Справа в тому, що дріб, що вразила птаха, може розбити жовчний міхур. Тому краще, якщо сік, що утворився при жаренні, стече на менш м'ясисту спинку. Жаряться бекаси й дупеля не більше 12—15 хв. Внутрішності птаха спікаються в компактну грудочку й легко віддаляються з готової тушки
Цим способом можна приготувати й вальдшнепів
Черговий смачний рецепт мисливського блюда : Рябчик 1 шт., вершки 200 м, желатин 20 м, мускатний горіх і сіль по смаку
Підготовлену тушку рябчика варять близько 1—1,5 ч, відокремлюють м'ясо від костей і видаляють шкіру. М'ясо пропускають через м'ясорубку й протирають через сито. Желатин розчиняють у бульйоні або гарячій воді. Заливають розчином желатину фарш, додають вершки, сіль і товчений мускатний горіх. Масу перекладають у металеві формочки й ставлять у холодильник (але не в морозильну камеру).
Перед подачею занурюють формочки із приготовленим блюдом на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертають їх на тарілки й знімають
Рецепт: Рябчик(не смажений) 1 шт., брусниця 150 г, масло вершкове 20 м, сметана 200 м, цукор 15 м, сіль по смаку
Підготовлену тушку наповнюють моченою або свіжою брусницею, кладуть усередину вершкове масло й цукор, солять. Можна обійтися й без начинки. Обмазавши тушку сметаною, обсмажують її в сильно розігрітій жаровні до утворення рум'яної скоринки. Потім додають у жаровню сметану й жарять рябчика на слабкому вогні 15-20 мін
Дичина 1 шт., масло вершкове 50 м, картопля 300 м, сіль по смаку
Підготовленого рябчика, куріпку або тетерева солять, кладуть у каструлю з розігрітим маслом і обсмажують із усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Потім тушку перевертають на спинку й ставлять у духову шафу на 15-25 хв (тетерев жариться 35-40 хв). Під час жарення тушку поливають із ложки жиром, що утворився. Готовий птаха виймають із каструлі й розрубують уздовж на дві частини (тетерева розрубують на 4-6 частин). На гарнір подають смажена картопля
Дичина 1 шт., майонез 100 м, жир 50 м, лук ріпчастий 160 м, пюре 50 м, гірчиця 10 м, часник 20 м, сметана 100 м, вода 1 л, оцет 10 м, лавровий лист 2 шт., перець горошком 6 шт., сіль і перець мелений по смаку
Дичину обробляють і занурюють у маринад на 5—6 ч, а потім розрубують на порціонні шматки, солять, перчать, кожний шматочок обмазують майонезом або сметаною з гірчицею й обсмажують із ріпчастим луком на розігрітій з жиром сковороді, додають пюре, небагато гірчиці й знову добре прожарюються
Обсмажену дичину в каструлі заливають бульйоном, додають рубаний часник і сметану, доводять до готовності. Подають до стола зі складним гарніром з маринованими фруктами
В усьому світі на полюванні усе ширше застосовують самозарядне
охотничье зброя, як гладкостовбурне, так і нарізне. В останні роки
происходит процес витиснення моделей з рухливим стовбуром, автоматика
которих діє на використанні енергії віддачі, моделями з
неподвижним стовбуром, у яких автоматичне перезарядження відбувається
за рахунок енергії частини порохових газів, що відводять зі стовбура. Однак
некоторие фірми, наприклад «ФН» (Бельгія), продовжують випускати
самозарядное рушницю з відкотом стовбура
В нашій країні виробляються самозарядні мисливські гладкостовбурні й
нарезние рушниці. Однак серійно випускають лише гладкостовбурне
самозарядное рушниця з відкотом стовбура (МЦ21-12); модель МЦ22, автоматика
которой працює на енергії порохових газів, що відводять, роблять тільки в
единичних екземплярах. З мисливської нарізної самозарядної зброї
малими серіями роблять карабін «Ведмідь-3»; інші самозарядні
карабини (всі вони діють на відводі порохових газів) — МЦ125, МЦ126,
МЦ127, МЦ128 серійно не випускають, їх роблять усього лише по трохи
штук вгод.
Охотники виявляють підвищену цікавість до мисливських самозарядних рушниць,
о чим переконливо свідчить редакційна пошта. З огляду на
пожелания читачів, ми починаємо публікацію серії статей про мисливський
самозарядном зброї
Вона була старою й немічною самотньою вовчицею. Їй крупно повезло прожити
полтора десятка років, що тепер у дуже неспокійному, напруженому, з
всех сторін столітті, що загострилося, далеко не кожному «сірому поміщикові»
счастливится. Ніколи більші й гострі, кам'яно-тверді білі зуби
стерлись начисто й лише чорніли пеньками в блідих яснах, Тьмяна
свалявшая вовна на в'ялій шкірі, що випирають із її кістки,
уподобившееся порожньому мішку черево й впалі, вицвілі, сльозаві очі
тоскливо свідчили про те, що вся без залишку довге життя
осталась за, а спереду, десь зовсім поруч, чорно здіймало одне
лишь навечное зникнення
Вкусный блог! Пошаговые рецепты блюд с фотографиями. . _2.4 Все про Samsung CLP-M300A на www.k3.com.ua . Заправка CLP M300A . Доставка по Киеву. . didriksons 2011 . укладка паркета купить паркетную доску описание . Лучшие скидки собраны на LoviSkidki.