Зварити глухаря до повної готовності, звільнити від костей, видалити шкіру, пропустити м'ясо через м'ясорубку 2 рази, протерти пюре через сито. Розпущений желатин змішати з бульйоном і половиною кількості напівзастиглого желе залити пюре. Добре вимешать, додати по смаку мускатний горіх і збиті вершки. Перемішану масу викласти в спеціальну форму, облиту зсередини, що залишилися желе, добре застиглим. Поставити в холодильник, щоб мус добре зміцнів. Перед подачею форму з мусом на кілька секунд опустити в гарячу воду, потім перевернути на тарілку й зняти форму. Навколо прикрасити вінком з нарізаного локшиною салату, змішаного з порізаними в такий же спосіб свіжими огірками, заправленими оцтом і маслиновим маслом
1 глухарь, 100 м масла маслинового, 50 м провина сухого, 2 ст. ложки желатину, 2,5 склянки бульйону, 0,5 вершків, мускатний горіх, сіль по смаку
Рецепт блюда з дичини: заливний мус із дичини
Сварить глухаря до повної готовності, звільнити від костей, видалити
кожу, пропустити м'ясо через м'ясорубку 2 рази, протерти пюре через
сито. Розпущений желатин змішати з бульйоном і половиною кількості
полузастившего желе залити пюре. Добре вимешать, додати по смаку
мускатний горіх і збиті вершки. Перемішану масу викласти в
специальную форму, облиту зсередини, що залишилися желе, добре застиглим.
Поставить у холодильник, щоб мус добре зміцнів. Перед подачею форму з
муссом на кілька секунд опустити в гарячу воду, потім перевернути
на тарілку й зняти форму. Навколо прикрасити вінком з нарізаного локшиною
салата, змішаного з порізаними в такий же спосіб свіжими огірками,
заправленними оцтом і маслиновим маслом
1 глухарь, 100 м масла маслинового, 50 м провина сухого, 2 ст. ложки
желатина, 2,5 склянки бульйону, 0,5 вершків, мускатний горіх, сіль по
вкусу.