На тушку зайця (1,5 кг) — 1 л сидру (яблучного вина), 160 м бенедиктину, пучок корінь для бульйону, кілька ягід чорниці, 2—3 аркуші шавлії, 60 м вершкового масла, 1 ст. ложка желатину, 6 яблук, 0,5 кг винограду (білий мускат), сіль, перець
Розрубаного на шматки зайця протягом ночі витримати в маринаді із сидру, бенедиктину, корінь, чорниці й шавлії. Наступного дня обсмажити зайця у вогнетривкому посуді й влити половину маринаду, посолити й поперчити, варити біля години. За чверть години до кінця варіння додати виноград, зменшити вогонь, щоб ягоди винограду не полопалися. Перекласти зайців на тепле блюдо. Для густого соусу додати желатин і вершкове масло. Подати зайців, полив соусом, обклавши тонкими скибочками очищеного яблука, підсмаженими в маслі, посоленими й поперченними.
|